Valitse sivu

BM-ihonhoitosarjan uskomaton syntytarina

Sukralfaatin hyödyntäminen ihonhoidossa sai alkunsa 1980-luvun puolivälissä, kun epätoivoinen kirurgi kääntyi sairaalan nuoren proviisorin puoleen saadakseen apua vauvalle, joka oli suolistonleikkauksen jälkeen saanut vakavan, jo heikkokuntoiselle lapselle hengenvaarallisen, ”vaippaihottuman”. Nuoren proviisorin mielestä tapaus muistutti lähinnä ”ulkopuolista vatsahaavaa”, ja koska sukralfaattia käytettiin tuolloin vatsahaavalääkkeessä suojaavana aineosana, proviisori valmisti vatsahaavatableteista voiteen vauvan peppua varten. Hänen teoriansa tautien vastaavuudesta toimi, ja muutamassa päivässä lapsen iho oli alkanut parantua hienosti.

Nuori apteekkari unohti sukralfaatti- havaintonsa, ja palasi asiaan vasta myöhemmin päätettyään aloittaa yhdessä tanskalaisen ihotautilääkärin kanssa sukralfaatin ihoa ja limakalvoja uudistavien ja parantavien ominaisuuksien tutkimisen. Heidän tieteelliset kokeensa tuottivat positiivisia tuloksia ja johtivat vähitellen BM CosmeCeuticals Regenerative Cream -voiteen ja myöhemmin muiden BM-tuotteiden kehittämiseen.

Tanskalaisten ihotautilääkäreiden ja kosmetologien kanssa toteutettu tutkimustyö on edelleen vahvistanut, että voide todellakin kykenee vahvistamaan herkkää ihoa sekä ihon pieniä verisuonia ja ihokudoksen uusiutumista – ja tämän seurauksena silottamaan pienet juonteet ja rypyt.