Mikä Mediwell?

Mediwell Oy on kotimainen kosmetiikka-alan perheyritys. Yrityksen juuret ulottuvat 70-luvulle saakka, kun Finn Björn perusti FMK-nimisen yrityksen Helsinkiin. Nykyisin Mediwell Oy on täysin omistautunut BM CosmeCeuticals ihonhoitosarjan kehittämiseen. Tavoitteenamme on tarjota suomalaisille naisille laadukkaita, tehokkaita ja turvallisia ihonhoitotuotteita.

 

Mistä kaikki alkoi?

Mediwellin juuret juontavat vuoteen 1974, jolloin idearikas Finn Björn perusti Helsinkiin FMK Oy:n. Yritys menestyi hyvin, mutta 1990-luvun puolivälissä Finn halusi vielä kokeilla jotain uutta, sillä 1990-luvun lama koetteli kotimaisia yrittäjiä. Näin FMK:sta muodostui Mediwell Broker Oy, joka toimi aluksi lääkeyritysten myyntiorganisaationa. 

Yhtenä yrityksen edustamana tuotteena oli lääketehtaan kehittämä, erityisesti herkälle ja ongelmaiholle kehitetty BM CosmeCeuticals ihonhoitosarja. BM ihonhoitosarjaa myytiin aluksi vain dermatologeille ja apteekkeihin. Myöhemmin tuotteen saatavuutta on parannettu ja tänäpäivänä BM-sarjaa myy Sokos ja Emotion, Stockmann, apteekit sekä verkkokaupat.

Vuonna 2016 Mediwell Oy päätti ostaa BM CosmeCeuticals tuotemerkin itselleen ja ryhtyä voiteiden suomalaiseksi valmistajaksi. Mediwell Oy on jatkanut BM-sarjan kehittämistä kunnioittamalla jo klassikoiksi muodostuneiden tuotteiden koostumusta. Sarjaa on uudistettu tuomalla valikoimaan BM Cleanser with Sucrose Puhdistusvoide ja BM Anti-Stress Päivävoide, sekä Seerumi.

”Anti-Stress tuotteiden idea muodostui jo pitkään ennen koronaa. Olimme tunnistaneet stressin kielteiset vaikutukset iholle ja mietimme miten voisimme kehittää tuotteen, joka auttaisi stressin aiheuttamiin muutoksiin iholla. Tuotekehitys jatkui vuosia kunnes olimme vakuuttuneita siitä, että tuote oli juuri sellainen kuin toivoimme ja sopisi BM-sarjan tyyliin. Näin syntyi ensiksi Anti-Stress Päivävoide ja myöhemmin Anti-Stress Seerumi. Tuotekehityksen aikana maailma on muuttunut merkittävästi ja uskomme, että stressi on ikävä kyllä läsnä yhä useamman arjessa.”  

BM ihonhoitotuotteet

BM-voiteiden suosion kasvaessa 2000-luvulla markkinointia edesauttoivat näyttelijä Hannele Lauri ja plastiikkakirurgian erikoislääkäri Tarja Juvonen. He molemmat halusivat suositella BM-voiteita, koska olivat voiteiden vannoutuneina käyttäjinä huomanneet niiden tehokkuuden. Lisäksi plastiikkakirurgi Tarja Juvosella oli pitkäaikaista kokemusta BM-voiteiden tehosta potilaiden arpien hoitamisessa plastiikkakirurgisten toimenpiteiden jälkeen. Mediwellin väki haluaa kiittää Hannelea ja Tarjaa heidän merkittävästä roolistaan BM:n menestystarinassa.

Suurin kiitos kuuluu kuitenkin asiakkaillemme, tutkittujen ja tehokkaiden BM-voiteiden käyttäjille! On hienoa, että globaaleja ja kalliita kosmetiikkabrändejä pullollaan olevassa maailmassa löytyy yhä aitoa uskollisuutta suomalaisen perheyrityksen luotettavaan herkän ihon voidesarjaan.  Siksi toivommekin, että yhä useampi suomalainen nainen löytäisi BM-voiteista oman suosikkinsa ja liittyisi mukaan tyytyväisiin käyttäjiin.

Tästä eteenpäin

Mediwellin perustaneen Finn Björnin taannoinen usko uuteen toteutui ja BM-voidesarjan menestystarina jatkuu edelleen. Tässä vaiheessa onkin sopiva aika uusille tarinoille ja yrityksen sukupolvenvaihdokselle. Pojantytär Maria Björn on ottamassa vastuun perheyrityksen luotsaamisesta innokkaana ja analyyttisenä johtajana. Hän on ehtinyt olla mukana Mediwellin toiminnassa jo yli 15 vuotta ja on valmis viemään perheyritystä tuleville vuosikymmenille. Marian apuna työskentelee liiketalouden ammattilainen Niklas Johansson, jonka strateginen lahjakkuus tuo tärkeän lisän tiimiin. Finn on luonteelleen uskollisena lupautunut opastamaan nuorempaa sukupolvea pitkäaikaisella markkinointi- ja kosmetiikka-alan kokemuksellaan.

”Jatkossakin perheyrityksemme arvoissa korostuvat positiivinen asenne muutoksiin, uuden oppiminen ja iloinen työilmapiiri. Niiden myötä tärkeimpänä tehtävänämme on uskollisten asiakkaidemme tarpeiden kuuntelu ja niihin vastaaminen.” – Maria Björn