Valitse sivu

Hajusteettomat ihonhoitotuotteet

Yhä useampi kärsii tuoksuherkkyydestä, siksi BM-ihonhoitosarjasta löytyy hajusteetomia ihonhoitotuotteita, jotka on kehitetty herkälle ja jopa allergiselle iholle.

Tuoksuherkkyyden oireet ovat mm. nuha, yskä, hengenahdistus, iho- ja silmäoireet,  kutina ja kurkun karheus, sekä huimaus. Tuoksuherkkyydestä kärsivän arkea ei helpota se, että nykyään monet eri tuotteet sisältävät hajusteita. Siksi tuoksuherkkyydestä kärsivän kannattaakin suosia mahdollisimman vähähajusteisia tai hajusteettomia tuotteita. Hajustettomat ihonhoitotuotteet eivät sisällä lisättyjä hajusteita. BM-ihonhoitosarjan hajusteettomat tuotteet löytyvät alta.

Mitä tuoksuherkkyys tarkoittaa?

Tuoksuherkät reagoivat hajuihin ja tuoksuihin poikkeavasti. Heidän hajuaistinsa ei ole sen herkempi kuin muillakaan. Sitä vastoin heiltä puuttuu tuoksuihin tottumisominaisuus. Tuoksuherkkyys on eri asia kuin hajusteallergia. Tuoksuherkkyydelle voi myös altistua vanhempana, vaikka nuorempana ei olisi herkkyydestä kärsinyt. Tuoksuherkkyys ei katso sitä onko tuoksu hyvä vai paha, vaan reatkion voi synnyttää mikä tahansa tuoksu.

Oireet

Tuoksuherkkyyden oireita ovat mm. nuha, yskä, hengenahdistus, iho- ja silmäoireet, nenän kutina, kurkun karheus ja huimaus. Herkistyminen ilmaantuu usein hyvin nopeasti siitä kun on ollut lähellä herkistävää hajua.

Miten hajusteallergia eroaa tuoksuherkkyydestä?

Tuoksuyliherkkyys ei ole varsinaisesti allergia vaan herkistymä voimakkaalle hajulle. Hajusteallergia puolestaan on reaktio allergeenille, joka tapahtuu kun allergikko on kosketuksessa allergisoivan aineen kanssa. Usein hajusteallergia voi ilmaantua silmäluomissa silmänympärystuotteiden tai silmämeikkien käytön yhteydessä. Tyypillisiä hajusteallergian oireita ovat myös punoittava ja kutiseva ihottuma, sekä turvotus. Ne ilmaantuvat usein pienellä viipeellä iholle.  Myös hajusteallergikon tulee suosia hajusteettomia tuotteita. Hajusteallergian voi selvittää allergiatestillä.

Hajusteettomia tuotteita

Jotta tuoksuherkkyys ei ainakaan pahenisi, kannattaa suosia hajustettomia ihonhoitotuotteita. Hajusteen voi tunnistaa tuotteen ainesosaluettelosta INCI-nimellä ”Parfum” ja ”aroma”. Hajusteettomat ihonhoitotuotteet eivät sisällä lisättyjä hajusteita. Hajusteeton tuote voi kuitenkin sisältää raaka-aineita, jotka itsessään tuoksuvat, sillä lähtökohtaisesti kaikki raaka-aineet omaavat jonkin tuoksun. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö hajusteille herkistynyt voisi käyttää tällaisia tuotteita. Tärkein on välttää lisättyjä tuoksuja. Kuten muun allergian tai yliherkkyyden kanssa, kannattaa allergikon valita tuotteita jotka sisältävät mahdollisimman lyhyen ainesosalistan. Näin välttää suuremalla todennäköisyydellä itselleen sopimattomia ainesosia.

BM-ihonhoitosarjan tuotteet ovat hajusteettomia, lukuunottamatta BM OptiRetin A-vitamiinivoidetta, joka sisältää mietoja voiteen ominaishajua tasapainottavia hajusteita.

Tiesitkö, BM-sarjan tähtituote BM Gel 28 tehoseerumi sisältää vain veden lisäksi 4 ainesosaa ja on todellinen allergikon aarre!