Valitse sivu

Kaipaatko apua iho-ongelmaan?

Iho-ongelmat ovat yleisiä ja ne voivat olla monelle ikävä vaiva. Iho-ongelman hoito on onneksi mahdollista itselleen sopivilla ihonhoitotuotteilla.

BM-tuotteet auttavat moniin ihon haasteisiin kuten ihon kuivuuteen, juonteisiin ja ryppyihin, couperosaan, pigmenttiongelmiin, arpiin ja rasvoittuvaan ihoon. Valitse alta itseäsi vaivaava ongelma, saat hoito-ohjeen ja ongelmaan sopivat tuote-ehdotukset.

Herkkä ja atooppinen iho

 

Ihon herkistyminen on erittäin yleistä, tutkimusten mukaan jopa puolet suomalaisista kokevat ihonsa herkäksi. Iho voi herkistyä monille ulkoisille tekijöille, kuten hajusteille, mutta myös erilaiset olosuhteet, kuten voimakas lämpö tai tuuli, voivat ärsyttää ihoa. Herkän ihon tunnistaa usein punoituksesta, kutinasta ja kirvelystä.

Herkän ihon hoidossa tulisi ottaa huomioon ihon vahvistaminen ja sen hellävarainen peseminen. On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että ihoa tulisi hoitaa mahdollisimman hellävaraisilla tuotteilla, jotka eivät ärsytä ihoa entisestään. Ihon hankaamista tulisi pesun yhteydessä välttää.

Atooppisen ihon oireita esiintyy väestömme keskuudessa noin 25-30% ihmisistä. Atooppisen ihon tunnistaa punoituksesta, kutinasta ja erittäin kuivasta ihosta. Ihon kuivuus saattaa johtaa ihon hilseilyyn ja jopa ihon rikkoutumiseen. Suomen ilmasto on erittäin haastava atooppiselle iholle koska kylmä ilma, viima sekä kuiva sisäilma usein pahentavat oireita. Myös auringon puute saattaa vaikuttaa iholla esiintyviin oireisiin.

Atooppista ihoa voi hoitaa itselleen sopivilla ihonhoitotuotteilla. Tällöin on tärkeää puhdistaa ihoa miedoilla, hellävaraisilla ja hajusteettomilla tuotteilla ja ihoa tulee rasvata säännöllisesti.

Herkälle ja atooppiselle iholle suosittelemme

BM sukralfaatti tuotteet palauttavat ihon luontaisen kosteustasapainon sekä vahvistavat ihon suojamekanismia. Sukralfaatti hoitaa ihoa sisältä ulospäin ja näin iho saa tarvitsemansa hoidon. Tuotteet vahvistavat ja jopa paksuntavat ihon pintakerrosta, joka antaa iholle sen tarvitseman suojan. Ne myös rahoittavat ärtynyttä ihoa.

Atooppisen ihon toimintamekanismi ei toimi niin kuin sen pitäisi jonka takia ihon vahvistaminen sekä tasapainottaminen on tärkeää.

Tutustu tutkimustuloksiin tästä.
BM sukralfaatti tuotteet eivät sisällä ylimääräisiä ainesosia ja ovat hajusteettomia, nämä tuotteet ovat kuin tehtyjä herkälle ja atooppiselle iholle.

Sopivien tuotteiden löytäminen saattaa olla haastavaa ja siksi kannattaakin kuunnella ihon tarpeita erityisen tarkasti. Jos haluat päästä kokeilemaan tuotteita ennen ostopäätöstä, voit tilata itsellesi 2ml näytepussin.

Minulla on herkkä iho ja monista tuotteista saan ihottumaa ja on ollut vaikea löytää sopivia rasvoja

Olen uskollinen BM-tuotteiden käyttäjä ja todella tyytyväinen! Minulla on herkkä iho ja monista tuotteista saan ihottumaa ja on ollut vaikea löytää sopivia rasvoja. Löysin BM-tuotteet vuosia sitten äitini suosittelemana. Aloin käyttämään BM:n kuivan ihon päivävoidetta. Se on ollut tosi hyvä ja pitänyt ihoni sileänä. Nykyään käytän myös Optiretin-voidetta, varsinkin talvikaudella. Seerumia käytän voiteiden alla. Loistavia tuotteita, joista en luovu.

Sanna 44v.

BM Gel 28 Tehoseerumi

BM Gel 28 Tehoseerumi – 30ml

(2 tuotearviota)

50,00

BM Night Cream

BM Night Cream – 50ml

(1 tuotearvio)

50,00

BM Day Cream Dry Skin – 50ml

(1 tuotearvio)

50,00

BM Day Cream Normal/Combination Skin

BM Day Cream Normal / Combination Skin – 50ml

(1 tuotearvio)

50,00

Couperosa iho

Couperosa on suomalaisilla yleinen vaiva. Tyypillisesti couperosa ilmenee 30-50 vuoden iässä ja couperosaiho on perinnöllistä, eli indikaatioita voi seurata vanhemmiltaan. Couperosaan taipuvainen iho saattaa olla punoittava aina tai sitten se saattaa lehahdella esimerkiksi mausteisten ruokien, kuumien tai alkoholia sisältävien juomien takia. Myös ulko- ja sisäilman lämmönvaihtelut, saunominen sekä liian voimakkaat hoitotuotteet saattavat pahentaa couperosa ihon oireita.

Couperosassa ihon pintaverisuonet ovat laajentuneet, mikä aiheuttaa punoitusta kasvoissa, joko kauttaaltaan tai vain paikoitellen. Tyypillisesti couperosa ilmenee kuitenkin punoituksena poskipäissä ja nenänpielissä. Couperosa on usein erityisesti kuivan ja ohuen ihotyypin vaiva, mutta sitä esiintyy myös muilla ihotyypeillä.

Ikävä kyllä couperosaa ei pysty kokonaan parantamaan, mutta hyvän ihonhoidon turvin oireita voi lievittää. Tärkeintä couperosa ihon hoidossa on kokonaisvaltainen hellävaraisuus ja miedot hoitotuotteet. Liian voimakkaat hoitotuotteet ja hankaus saattavat ärsyttää ihoa entisestään ja lisätä ihon punoitusta. Myöskään mekaaniset kuorinnat tai voimakkaat ainesosat ihonhoitotuotteissa eivät ole couperosa iholle suositeltavia.

Couperosa ihoa kannattaa suojata hyvin sekä kuumuudelta että pakkaselta ja viimalta. Ihoa kannattaa myös suojata auringolta, sillä jo valmiiksi ohut iho vaurioituu helpommin, jolloin couperosa voi pahentua. Stressiä tulisi myös parhaan kyvyn mukaan välttää. Lisäksi hyviä elintapoja ei voi kyllin korostaa, ne tukevat ihonhoitoa. Vältä siis kahvia, tupakkaa ja alkoholijuomia.

Sopivien ihonhoitotuotteiden etsiminen saattaa olla haastavaa, mutta niiden löytäminen on palkitsevaa! Siksi kannattaakin kuunnella ihon tarpeita erityisen tarkasti. BM-tuotteet sisältävät ihoa vahvistavaa sukralfaattia, joka auttaa couperosa ihon hoidossa. Jos haluat päästä kokeilemaan BM-tuotteita ennen ostopäätöstä, voit tilata itsellesi 2ml näytepussin.

Couperosa iholle suosittelemme

BM sukralfaatti ihonhoitosarja sopii erinomaisesti couperosa iholle, koska se on hellävarainen, hajusteeton ja sisältää ihoa vahvistavaa ja suojaavaa sukralfaattia. Sukralfaatti on lääkemolekyyli, jota on alunperin käytetty vatsahaavan hoidossa suojaavana ainesosana. Sukralfaatti vahvistaa ihon rakennetta, jolloin pintaverisuonet eivät ole niin selvästi näkyvissä. BM-ihonhoitotuotteilla hoidat ja rauhoitat herkkää couperosaihoa hellävaraisesti ja turvallisesti aamuin illoin.

Nämä BM-tuotteet sisältävät ohutta couperosa ihoa vahvistavaa sukralfaattia

 • BM Cleanser with Sucrose – puhdistaa ihon hellävaraisesti ilman hankausta
 • BM Night Cream – hoitaa ja rauhoittaa couperosa ihoa. Ravitsee ihoa öisin silloin kun ihon luonnollinen uusiutuminen on vilkkaimmillaan
 • BM Day Cream Dry Skin – Kuivan ihon päivävoide vahvistaa ja rauhoittaa ohutta couperosaihoa.
 • BM Day Cream Normal/Combination Skin – Normaali-sekaihon päivävoide vahvistaa ja rauhoittaa ohutta couperosai hoa
 • BM Gel 28 tehoseerumi – Sisältää eniten vaikuttavaa ja ihoa vahvistavaa tehoaineitta sukralfaattia. Sopii erinomaisesti tukemaan muiden BM -tuotteiden vaikutusta.

 

BM Cleanser with Sucrose

BM Cleanser with Sucrose – 100ml

(1 tuotearvio)

20,00

BM Night Cream

BM Night Cream – 50ml

(1 tuotearvio)

50,00

BM Day Cream Dry Skin – 50ml

(1 tuotearvio)

50,00

BM Day Cream Normal/Combination Skin

BM Day Cream Normal / Combination Skin – 50ml

(1 tuotearvio)

50,00

Arvet ja pigmenttimuutokset

Arvet ovat osa elämää. Niitä voi syntyä esimerkiksi leikkauksen, haavan tai raskauden seurauksena. Kaikki arvet eivät ole esimerkiksi haavojen seurauksia, vaan ihon venyminen voi myös jättää pysyviä jälkiä. Arvet ovat itseasiassa vaurioita ihon syvemmissä kerroksissa, jotka eivät itsestään enää palaudu ennalleen. Arvet katoavat harvoin itsestään, mutta niitä voi hoitaa laadukkailla ihonhoitotuotteilla lähes näkymättömäksi.
 

Arpien hoito

Arpien hoito tulisi aloittaa mahdollisimman nopeasti parhaimman ja näkyvän tuloksen saavuttamiseksi. Iho korjaa vaurion jälkeen itse itseään ja näin syntyy arpikudosta, joka saattaa jäädä melko näkyväksi ja häiritseväksi. Arpia on monenlaisia, tietyt vaalenevat itsestään ja ovat lähes huomaamattomia, toiset jäävät taas ikävästi näkyville ja aiheuttavat kiristävän tunteen. Mikäli haluat välttää viimeksi mainitun, kannattaa se varmistaa käyttämällä ihoa uudistavia ja vahvistavia ihonhoitotuotteita.
 
Ennen hoidon aloitusta, muista seurata aina lääkärin antamia ohjeita. Nyrkkisääntönä voi kuitenkin todeta, että haavan umpeuduttua tai tikkienpoiston jälkeen tulee hoito useimmissa tapauksissa aloittaa.
 

Vanhan arven hoito

Vanhoja arpia on huomattavasti vaikeampi hoitaa, kuin tuoreita. Arvet ja myös niiden häivyttäminen on hyvin yksilöllistä, eikä vanhojen arpien hoidon tuloksesta ole takeita. Samoja hoito keinoja kuin uuteen arpeen, voi kuitenkin kokeilla vanhaan arpeen.
 

Hoida arvet näin:

 • Käytä ihoa uudistavaa ja vahvistavaa kosteusvoidetta
 • Rasvaa arpi pari kertaa päivässä. Pese ja kuivaa ihoalue ennen rasvausta.
 • Arvet ovat aina muuta ihoa kuivempia, minkä takia ne aiheuttavat kiristävän tunteen.
 • Rasvaus kosteuttaa ihoaluetta, mikä estää kutinan ja kiristävän tunteen.
 • Suojaa arpea auringolta ja hankaukselta.

 

BM-tuotteilla hyviä tuloksia arpien hoidossa

BM-tuotteet sisältävät ihosolujen uusiutumista kiihdyttävää sukralfaattia. Se edistää ihon uusiutumista ja vahvistaa ihoa.
 
BM Gel 28 tehoseerumi sisältää eniten vaikuttavaa ainesosaa sukralfaattia, jonka takia se on tuotteistamme tehokkain vaurioituneen ihon hoitoon. Levitä ohut kerros tehoseerumia hoidettavalle alueelle. Lisää haluamasi kosteusvoiteen arven päälle. Tuotteet sopivat moniin eri arpityyppiin, kuten leikkausarpeen, aknearpeen tai haavan aiheuttamaan arpeen.

Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Tarja Juvonen on jo yli 10 vuotta itse käyttänyt BM tuotteita sekä suositellut niitä potilailleen.

Rumasta leikkausarvesta jäi vain hentoinen vaalea viiva

Ensikokemukset BM-tuotteista sain v.2005 kun minulta leikattiin kilpirauhanen. Leikkausarvesta jäi ruma, röpelöinen arpi kaulalle. Olin lukenut BM-tuotteista, ja päätin kokeilla BM:n tuotesarjasta Day Creamia arven hoitoon. Tuote osoittautui todella hyväksi ja arvesta on tänä päivänä vain hentoinen vaalea viiva jäljellä. Siitä asti olen ollut BM-tuotteiden käyttäjä. Tutustuin myös tuotesarjan Gel 28:aan, jota käytän mm. silmänympärysvoiteena. Kyseinen.tuote on ollut myös erinomainen palovammojen hoitoon. Omien kokemuksieni johdosta olen suositellut tuotteita niin perheelleni kuin ystävillenikin. Myös työssäni, jossa kohtaan päivittäin sädehoidon akuuttivaikutuksia potilailla kuten ihon punoitusta, olen suositellut kokeilemaan BM-tuotteita

Mirja 56v.

Arville suosittelemme:

BM Gel 28 Tehoseerumi

BM Gel 28 Tehoseerumi – 30ml

(2 tuotearviota)

50,00

BM Night Cream

BM Night Cream – 50ml

(1 tuotearvio)

50,00

BM Day Cream Dry Skin – 50ml

(1 tuotearvio)

50,00

BM Day Cream Normal/Combination Skin

BM Day Cream Normal / Combination Skin – 50ml

(1 tuotearvio)

50,00

Pigmenttimuutoksille suosittelemme:

BM OptiRetin A-vitamiinivoide

BM OptiRetin A-vitamiinivoide – 50ml

(2 tuotearviota)

65,00

Kuiva ja erittäin kuiva iho

Kuiva iho on yleinen ongelma. Etenkin talvella ilman kylmetessä ja lämmmitysten kuivattaessa sisäilman entisestään saattaa kuiva ihoisilla ongelmat lisääntyä. Ihoa kiristää, iho saattaa hilseillä ja tuntuu että mikään ei auta. Tällöin on tärkeä valita tuote, joka kosteuttaa ihoa riittävästi ja sitoo kosteuden ihoon.

Ihon puhdistamiseen kannattaa myös kiinnittää huomioita. Kuivaihoisille suositellaan useimmiten maitomaisia puhdistustuotteita jotka eivät entisestään kuivata ihon pintaa. Ihoa ei kannata puhdistamisen jälkeen kuivata täysin kuivaksi vaan jättää hieman kostean pinnan, jonka jälkeen voiteen levittäminen on helpompaa ja voide saattaa imeytyä paremmin.

Kuivalle ja erittäin kuivalle iholle suosittelemme:

BM sukralfaattisarjan päivävoidetta kuivalle iholle ja yövoidetta. Voiteiden vaikuttavana ainesosana on lääkemolekyyli sukralfaatti, joka kiihdyttää ihosolujen uusiutumista ja näin iho saa tarvitsemansa tasapainon. Voiteet sisältävät myös ravitsevia sekä kosteuttavia ainesosia, jotka hoitavat ihon rakennetta.

Voit tehostaa vaikutusta levittämällä BM Gel 28 tehoseerumia iholle ennen muita voiteita. Ihon puhdistukseen suosittelemme hellävaraista puhdistusvoidetta BM Cleanser with Sucrose. Voit käyttää sitä 3 eri tavalla, jopa ilman vettä sekä syväpuhdistavana ja kosteuttavana naamiona.

 

BM Gel 28 Tehoseerumi

BM Gel 28 Tehoseerumi – 30ml

(2 tuotearviota)

50,00

BM Night Cream

BM Night Cream – 50ml

(1 tuotearvio)

50,00

BM Day Cream Dry Skin – 50ml

(1 tuotearvio)

50,00

BM Cleanser with Sucrose

BM Cleanser with Sucrose – 100ml

(1 tuotearvio)

20,00

Rypyt ja juonteet

Ikääntyessä iho menettää kimmoisuutta ja siihen ilmestyy pikku hiljaa ryppyjä ja juonteita. Ihon kollageenirakenne menettääkin jo kimmoisuuttaan 25-vuoden iässä, vaikka sitä ei välttämättä heti paljaalla silmällä huomaakaan. Etenkin aurinko vanhentaa ihoa ennenaikaisesti.

Tästä syystä ihon hoito kannattaa aloittaa ajoissa, näin ihon veltostuminen hidastuu ja nuorekas kimmoisuus säilyy.

Ihon hoidon aloittaminen ei kuitenkaan koskaan ole liian myöhäistä, ihon nuorekkuutta voi palauttaa hoitamalla ihoa säännöllisesti, jolloin iho näyttää terveemmältä ja hyvinvoivalta. Ihon kollageenirakennetta voi tukea sitä tehostavilla ihonhoitotuotteilla, jolloin iholle palautuu nuorekas kimmoisuus.

Ryppyihin ja juonteisiin suosittelemme:

BM-sukralfaattisarjan tuotteet sisältävät ihon uusiutumista edistävää sukralfaattia. Tuotteet ovat hajusteettomia ja sopivat myös herkkäihoisille. Jos haluat tehohoidon niin yhdistä silloin BM Gel 28 tehoseerumi ja jokin BM-sukralfaattivoiteista. Näin ihosi pysyy nuorekkaana ja kimmoisana.

BM Optiretin A-vitamiinvoide sisältää kahta a-vitamiinin esiastetta, jotka vahvistavat kollageeniverkkoa ja näin pitää ihon nuorena sekä ennaltaehkäisee ryppyjä ja tasoittaa näkyvästi jo olemassa olevia juonteita.

BM Optiretin on oiva valinta auringon ennanaikaisesti vanhentamalle iholle. Soveltuu kaikille ihotyypeille, ja käyttö kerran päivässä. Soveltuu myös herkkäihoisille mutta tuotteen käyttö kannattaa aloitta levittämällä voidetta joka toinen päivä kunnes iho on tottunut A-vitamiineihin

BM Gel 28 Tehoseerumi

BM Gel 28 Tehoseerumi – 30ml

(2 tuotearviota)

50,00

BM OptiRetin A-vitamiinivoide

BM OptiRetin A-vitamiinivoide – 50ml

(2 tuotearviota)

65,00

BM Day Cream Dry Skin – 50ml

(1 tuotearvio)

50,00

BM Day Cream Normal/Combination Skin

BM Day Cream Normal / Combination Skin – 50ml

(1 tuotearvio)

50,00

Atooppinen iho

Suosittelemme atooppiselle iholle:

BM Gel 28 Tehoseerumi

BM Gel 28 Tehoseerumi – 30ml

(2 tuotearviota)

50,00

BM Night Cream

BM Night Cream – 50ml

(1 tuotearvio)

50,00

BM Day Cream Dry Skin – 50ml

(1 tuotearvio)

50,00

BM Day Cream Normal/Combination Skin

BM Day Cream Normal / Combination Skin – 50ml

(1 tuotearvio)

50,00

Maskne

Kasvomaski saattaa aiheuttaa ihon punoitusta, hilseilyä ja epäpuhtauksia. Herkkä iho on usein vaativa ja reagoi helposti erilaisiin muutoksiin. Nyt paljon käytetyt hengityssuojat saattavat lisätä ihon reagointia.

Iho voi alkaa punoittaa, kuivua tai muuttua karheaksi. Tämän lisäksi iho maskin alla kostuu, mikä voi edesauttaa epäpuhtauksien ilmestymistä. 

Vinkit masknen hoitoon!

 • ihon puhdistaminen on kaiken A ja O. Puhdista kasvosi aamuin illoin hellävaraisella puhdistusvoiteella, kuten BM Cleanser with Sucrose puhdistusvoiteella. Liian voimakas puhdistus saattaa entisestään kuivattaa ihoa. Hellävarainen puhdistusvoide valmistaa ihoasi myös hoitovoiteiden vaikutuksille.
 • ihon kosteuttaminen hoitavilla ja rauhoittavilla  tuotteilla on myös erittäin tärkeää. Kosteusvoiteiden käyttö ennaltaehkäisee ihon reagointia sekä hoitaa erilaisia iho-oireita. 
 • jos iho on ärtynyt hengityssuojan käytöstä kannattaa iho kosteuttaa itselleen sopivalla tuotteella puhtaalle iholle, ennen maskin käyttöä ja sen jälkeen. 
 • yövoide on myös erittäin tärkeä lisä päivittäiseen ihonhoitoon. Yö on hetki, jolloin iho saa levätä. Valitse tällöin ravitseva ja hellävarainen voide, joka rauhoittaa sekä vahvistaa ihon suojakerrosta. 
 • ihon vahva suojakerros ennaltaehkäisee mahdollista ärtymistä. 
 • BM-ihonhoitotuotteiden sisältämä lääkemolekyyli sukralfaatti hoitaa herkkää ja ärtynyttä ihoa.

Maskne iholle suosittelemme:

BM Gel 28 Tehoseerumi

BM Gel 28 Tehoseerumi – 30ml

(2 tuotearviota)

50,00

BM Night Cream

BM Night Cream – 50ml

(1 tuotearvio)

50,00

BM Day Cream Dry Skin – 50ml

(1 tuotearvio)

50,00

BM Day Cream Normal/Combination Skin

BM Day Cream Normal / Combination Skin – 50ml

(1 tuotearvio)

50,00

BM ihonhoitotuotteet suomalaiselle herkälle iholle

BM ihonhoitosarjan kulmakivi on lääketieteellisin tutkimuksin tehokkaaksi todettu sukralfaatti, joka uudistaa ja vahvistaa herkkää ihoa turvallisesti. Se auttaa moniin ihon haasteisiin kuten ihon kuivuuteen, juonteisiin ja ryppyihin, couperosaan, pigmenttiongelmiin, arpiin ja rasvoittuvaan ihoon. Sukralfaatin lisäksi voiteemme sisältävät myös muita iholle tärkeitä ainesosia mm. kosteuttavaa hyaluronihappoa sekä suojaavaa E-vitamiinia ja rooibosta.