Valitse sivu

Arpien hoito BM-ihonhoitotuotteilla: Katso tulokset!

Arpien hoito on aihe, josta saamme usein kysymyksiä asiakkailtamme. BM-sukralfaattituotteilla on myönteisiä vaikutuksia arpien häivyttämisessä ja hoidossa. Etenkin Gel 28 tehoseerumilla saadaan hyviä tuloksia kun hoito aloitetaan mahdollisimman nopeasti. Kokosimme tähän blogiin tietoa ja ohjeita arpien hoidosta.

arpien hoito
Ihomme toimii kehon suojamuurina ja se kohtaa lukuisia erilaisia haasteita ja tilanteita, jotka voivat aiheuttaa ihovaurioita, joista syntyy arpia.

Arvet osana elämää – Mitä ne ovat ja miten niitä voi hoitaa?

Arpien hoidon kannalta tärkeintä on ennaltaehkäisy, mutta tietyissä tapauksissa oikeilla tuotteilla voidaan mahdollisesti vähentää jo olemassa olevien arpien näkyvyyttä. Arpia syntyy, kun iho pyrkii luomaan uutta kudosta haavan tai muun ihovaurion kohdalle. Useimmiten tämä uusi syntynyt kudos on muusta ihosta poikkeavaa, jonka vuoksi arpi erottuu iholla. Arpia syntyy kun vaurio tapahtuu verinahassa eli subkutiksessa.

Arvet ovat osa elämää, sillä ihomme toimii kehon suojamuurina ja se kohtaa lukuisia erilaisia haasteita ja tilanteita, jotka voivat aiheuttaa ihovaurioita, joista syntyy arpia. Tyypillisesti arvet näkyvät iholla poikkeavana pigmenttinä tai ihon tekstuurin muutoksena. Arpityyppejä ovat muun muassa atrofiset arvet ja hypertrofiset arvet. Nämä erilaiset arpityypit poikkeavat toisistaan ja ovat seurausta erilaisista ihovaurioista. Hypertrofiset arvet ova usein koholla olevia ja punertavia sävyltään, kun taas atrofiset arvet ovat vaaleita ja kuoppamaisia.

Akne arvet

Erityisesti kasvojen iholla arvet koetaan usein häiritseviksi, jonka vuoksi niiden näkyvyyttä halutaan häivyttää. Iho-ongelmista komedoakne on yksi yleisimpiä arpien aiheuttajia kasvojen alueella. Tyypillisesti akne aiheuttaa kuoppamaisia arpia, jotka tunnetaan myös nimellä atrofiset arvet. Aknearpien haasteena on usein se, että arvet voivat olla vuosia vanhoja, ennen kun niihin aletaan kiinnittää huomiota. Aknen jäljiltä ihoon voi jäädä myös punertavia jälkiä, jotka ovat seurausta muun muassa epäpuhtauksien puristelusta ja poikkeavasta melaniinin tuotannosta ihoalueella.

Ensikokemukset BM-tuotteista sain v.2005 kun minulta leikattiin kilpirauhanen. Leikkausarvesta jäi ruma, röpelöinen arpi kaulalle. Olin lukenut BM-tuotteista, ja päätin kokeilla BM:n tuotesarjasta Day Creamia arven hoitoon. Tuote osoittautui todella hyväksi ja arvesta on tänä päivänä vain hentoinen vaalea viiva jäljellä. Siitä asti olen ollut BM-tuotteiden käyttäjä. Tutustuin myös tuotesarjan Gel 28:aan, jota käytän mm. silmänympärysvoiteena….

-Mirja 56v.v.

Aknearpien häivyttäminen: Vinkkejä ja hoitokeinoja

Aknearpien hoitoon suositellaan ihoa uudistavia tuotteita ja raaka-aineita. BM -sarjasta löytyy sekä sukralfaattia että retinoideja sisältäviä tuotteita, jotka tasoittavat säännöllisellä käytöllä ihon sävyä ja pintaa. Esimerkiksi A-vitamiinia sisältävä OptiRetin on erinomainen vaihtoehto häivyttämään aknearpien ja ihon värivirheiden näkyvyyttä. Myös aktiivisen aknen hoitoon suosittelemme OptiRetin kasvovoidetta, sillä se ennaltaehkäisee ihon arpeutumista ja vähentää ihon tulehdusta. Aknearpien välttämiseksi tulee aknen hoito aloittaa hyvissä ajoin, sillä mitä enemmän iholla on epäpuhtauksia ja tulehdusta, sen todennäköisemmin siihen jää arpia.

A-vitamiinia sisältävä OptiRetin on erinomainen vaihtoehto häivyttämään aknearpien ja ihon värivirheiden näkyvyyttä

Arpien hoito BM Gel 28 tehoseerumilla

Asiakkaamme joutui tapaturman vuoksi leikkaukseen. Hän hoiti leikkausarpea päivittäin BM Gel 28 tehoseerumilla. Tehoseerumin sisältämä sukralfaatti kiihdyttää ihon luontaista uusiutumista. Lisäksi seerumi pitää arven ympäröivän ihoalueen joustavana, mikä on hyvä jottei arpi tuntuisi kiristävältä.

Lähtötilanne 16.11.23

27.11.23

9.1.24

Haavojen ja leikkausarpien hoidossa tärkeintä on ennaltaehkäisy, sillä jos arpikudos on täysin parantunut, on siihen haastavaa vaikuttaa kosmeettisilla tuotteilla. Kun haava tai muu ihovaurio ei ole enää avoin tai märkivä, voidaan siihen levittää sukralfaattia sisältää BM Gel 28 tehoseerumia. BM sarjan kulttiraaka-aine sukralfaatti on erinomainen ainesosa, kun halutaan tukea arpien paranemisprosessia. Sukralfaattia sisältäviä tuotteita voidaan käyttää kasvojen ohella paikallisesti myös vartalolla. Gel 28 seerumi ylläpitää ihokudoksen joustavuutta, kosteuttaa ja nopeuttaa ihon paranemista. Ajoissa aloitettu hoito on tehokkain keino saada arvesta huomaamattomampi.

 

Arpien muodostuminen on kuitenkin aina yksilöllistä ja siihen vaikuttavat geneettiset tekijät, ihovaurion taso sekä muut yksilölliset ominaisuudet. Ihovaurion hoitaminen on kuitenkin tärkeää sillä, jos iho on kuiva ja vaurioitunut, arven syntyminen on todennäköisempää. Myös ihon joustavuudella on suuri rooli arven muodostumisessa, sillä joustavaan ihoon muodostuu arpia vähemmän, eivätkä ne ole todennäköisesti yhtä näkyviä. Ihon säännöllinen hoito sukralfaattia sisältävällä BM Gel 28 tehoseerumilla pitää ihon kosteutettuna ja joustavana.

Ihon säännöllinen hoito sukralfaattia sisältävällä BM Gel 28 tehoseerumilla pitää ihon kosteutettuna ja joustavana.