Talvi-ihon haasteet ja niiden hoitaminen BM-sarjan tuotteilla

Ilmastolla ja sääolosuhteilla on merkittävä vaikutus ihon hyvinvointiin ja erityisesti kasvojen iho on altis erilaisille ulkoisille ärsykkeille, kuten lämpötilanvaihteluille. Suomen kylmä talvi ja ilmasto aiheuttavat useimmille meistä muutoksia ihon kuntoon, ulkonäköön ja hyvinvointiin. Nämä kylmän ilmaston aiheuttamat haasteet tulee ottaa huomioon myös ihonhoidossa, jotta kasvojen iho pysyy terveenä ja hyvinvoivana läpi talven.

Iho-ongelmat oireilevat enemmän talvella

Talvi-ihon haasteita aiheuttavat muun muassa pakkanen, viima ja kuiva sisäilma. Talvi-ihon tyypillisiä iho-ongelmia ja haasteita ovat ihon kuivuminen, hilseily, kutina, punoitus ja muut ihon ärsytysreaktiot. Myös monet iho-ongelmat oireilevat enemmän talvella, kuten couperosa ja atooppinen ihottuma. Moni kokee ihonsa olevan myös herkempi talviaikaan, jolloin ihonhoitotuotteissa tulee suosia herkälle iholle sopivia sekä ihoa vahvistavia tuotteita. Herkkäihoisten kannattaa välttää hajustettuja tuotteita, sillä hajusteet voivat lisätä ihon ärsytysoireita. Vaihtelevat sääolosuhteet voivat laukaista ihossa stressireaktioita, jolloin ihoa tulee rauhoittaa ja tasapainottaa.

talvi-iho

”Tämähän vie stressiä pois kun ei tartte stressata ihon kunnosta! Olen nyt käyttänyt Anti-Stressi seerumia ja voidetta yhdessä. Kaikenlaista purnukka olen aiemmin käyttänyt enkä ole ikinä päässyt talvikautta näin pitkälle ilman että iho olisi kuivunut ja hilseillyt, nyt iho tuntuu kosteutetulta ja näyttää hyvältä!”

-Karo

Tärkeimmät askeleet talvi-ihon hoidossa ovat: Hellävarainen puhdistus, ihon suojaaminen ja kosteuttaminen päivän aikana, ihon ravitseminen ja elvyttäminen yön aikana sekä seerumin lisääminen kasvovoiteen alle.

Suosi ravitsevia, kosteuttavia ja hellävaraisia tuotteita

Suurin osa suomalaisista kokee ihon kuivumista talviaikaan, jonka vuoksi ihonhoidossa tulee suosia ravitsevia ja kosteuttavia ihonhoitotuotteita. Kasvojen puhdistukseen suositellaan hellävaraista puhdistusvoidetta, joka ei poista liikaa ihon suojamuuriin kuuluvia lipidejä. BM-sarjan Cleanser with Sucrose on hellävarainen ja ihoa hoitava puhdistusvoide, joka sopii erityisen hyvin talvi-ihon hoitoon, sillä se ei kuivata ihoa eikä vahingoita ihon luonnollista suojamuuria. Liian kuivattavat puhdistustuotteet heikentävät ihon suojamuuria, jolloin iho kuivuu ja ärtyy herkemmin.

 

Talviaikaan iho janoaa erityisen paljon kosteutta, jolloin ihoa tulee hoitaa aamuin illoin tehokkaasti kosteuttavilla tuotteilla. Päivävoiteeksi suositellaan ihoa kosteuttavaa ja suojaavaa tuotetta, sillä ihon tehokkaalla suojaamisella voidaan ehkäistä ilmaston haitallisia vaikutuksia, kuten ihon kuivumista ja punoitusta. Erityisesti talviaikaan iholta haihtuu enemmän kosteutta, jolloin iho kuivuu ja sen luonnollinen suojamuuri heikkenee. Yöaikaan iho taas tarvitsee ravitsevia, elvyttäviä ja ihoa hoitavia voiteita.

Kasvovoiteen valinnassa tulee ottaa huomioon, että se sisältää sekä ihoa kosteuttavia että pehmentäviä raaka-aineita. Ihoa kosteuttavia raaka-aineita ovat esimerkiksi hyaluronihappo, glyseriini ja pentyleeniglykoli ja niiden tarkoitus on tuoda iholle vesikosteutta, jota haihtuu talviaikaan enemmän. Ihoa pehmentävät ja suojaavat raaka-aineet taas ovat öljyjä ja vahoja, jotka lukitsevat kosteuden, tuovat iholle sen tarvitsemia rasvahappoa sekä vahvistavat ihon luonnollista suojamuuria. Kylmä ilma ja pakkanen heikentävät ihon luonnollista suojamuuria, jonka vuoksi öljyjä ja vahoja sisältävän kosteusvoiteen käyttö on talviaikaan tärkeää.

Talvi-ihon hoito BM-tuotteilla

Päivävoide

BM-sarjan Day Cream Dry Skin päivävoide sopii kuivan talvi-ihon hoitoon, sillä se sisältää ihoa pehmentävää Shoreavoita sekä kosteutta sitovaa Hyaluronihappoa. BM Day Cream Normal/Combination Skin päivävoide on tarkoitettu normaalin ja sekaihon kosteuttamiseen. BM Day Cream Normal/Combination päivävoide sisältää, ihoa suojaavaa E-vitamiinia sekä kosteuttavaa Hyaluronihappoa. Sekä kuivan ihon, että normaali/sekaihon päivävoiteet sisältävät Sukralfaattia, joka stimuloi ihosolujen uusiutumista. Myös BM-sarjan uusi Anti-Stress kasvovoide sopii talven ilmastosta stressaantuneelle iholle, sillä se sisältää ihoa rauhoittavaa ja tasapainottavaa, Tryffeliuutetta, Niasiiniamidia sekä patentoidun Anti-Stress ainesosan.

Lue lisää:

blank
blank

Yövoide

Yöaikaan talvi-ihonhoidossa tulee suosia ihoa pehmentäviä, kosteuttavia ja uudistavia voiteita, jotka tuovat iholle sen tarvitsemia lipidejä eli rasvoja. BM-sarjan Night Cream on ihoa ravitseva, elvyttävä ja kosteuttava yövoide, ihon kuivuuteen ja ikääntymisen merkkeihin. Yövoiteen sisältämä Sheavoi pehmentää ihoa ja estää kosteutta haihtumasta iholta. Hyaluronihappo tuo iholle sen tarvitsemaa vesikosteutta ja E-vitamiini hoitaa ja suojaa ihoa yön aikana. Myös yövoide sisältää ihosolujen uusiutumista edistävää Sukralfaattia.

 

Seerumit ja tehotuotteet

Kasvovoiteen alle kannattaa lisätä seerumeita, jotka tuovat iholle vesikosteutta sekä erilaisia ihoa hoitavia ja vahvistavia aktiiviaineita. BM-sarjan Gel 28 on Sukralfaattia sisältävä tehoseerumi, joka levitetään voiteen alle koko kasvoille, silmänympärysiholle ja kaulalle. Tehoseerumi vahvistaa ihoa, vähentää juonteiden näkyvyyttä sekä kiinteyttää ihoa. Seerumia voidaan käyttää aamuin illoin.

blank
blank

Myös BM-sarjan Anti-Stress seerumi sopii talvi-ihon hoitoon, sillä se vahvistaa, tasapainottaa ja rauhoittaa ärtynyttä ihoa muun muassa patentoidun Anti-Stress ainesosan ja tryffeliuutteen ansiosta. Täsmävinkkinä erittäin kuivalle iholle seerumia voidaan tarvittaessa myös kerrostaa, jolloin tulee odottaa muutama minuutti, että seerumi on imeytynyt ja sitten levittää seerumia toinen kerros iholle.

Tilaa
BM-ihonhoitotuotteiden
oma uutiskirje:


Saat heti -10% alekoodin ja ajankohtaista tietoa tuotteista ja tarjouksista!
Lähetämme uutiskirjeitä tarjouksien ja uutisten yhteydessä keskimäärin joka toinen viikko.
Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt meidän tietosuoja ja rekisteriselosteen