Eroon niskakyhmystä!

Niskakyhmy, tunnetaan myös nimellä niskapatti tai emännän kyhmy, on niskaan tai yläselkään muodostuva kohouma. Niskakyhmy on tyypillisesti pehmeä ja liikkuva, ja se voi olla kivuton tai aiheuttaa niska- ja hartiakipuja.

Niskakyhmyn muodostumiseen vaikuttavat useat tekijät, kuten:

Huono ryhti: Etenkin etukumarainen asento, jossa pää on eteenpäin nojautunut, voi rasittaa niska-hartiaseudun lihaksia ja aiheuttaa nikamien välilevyjen pullistumaa.
Lihasjännitys: Niska-hartiaseudun lihasten jännitys voi myös johtaa nikamien välilevyjen pullistumaan. Lihasjännitys voi johtua esimerkiksi stressistä, liiallisesta tietokoneen tai puhelimen käytöstä tai yksipuolisesta työstä.
Rintarangan heikko liikkuvuus: Rintarangan heikko liikkuvuus voi lisätä niska-hartiaseudun lihasten jännitystä ja altistaa nikamien välilevyjen pullistumalle.

Ohjeet niskakyhmyn hoitoon

Niskakyhmyä voi hoitaa säännöllisellä jumpalla. Katso videolta Elinan ohjeet niskakyhmyn hoitoon.

Entisajan emännänkyhmyistä on tullut nykyajan diginiskoja, jotka vaivaavat yhä nuorempia. Tämä esteettisesti epämiellyttävä oire kertoo ennenkaikkea tarinaa muuttuneesta ryhdistä ja sen myötä tapahtuneista muutoksista mm. lihastasapainossa, verenkierrosssa nestekierrossa ja jopa aivojen hapensaannissa. Elina näkee punaista joka kerta kun kuulee jonkun sanovan, ettei asialle voi mitään. Tämä ei ole totta!

 

Niskakyhmystä voi ja pitää pyrkiä eroon, mutta sen pelkkä hierominen tai jonkin yksittäisen liikkeen silloin tällöin suorittaminen ei asiaa korjaa. Tarvitaan systemaattista, säännöllistä ja oikein toteutettua täsmäjumppaa.

-Elina

Videolla Elina näyttää muutaman harjoitteen, joiden avulla jo lukuisat hänen asiakkaansa ovat vuosien saatossa päässeet eroon niskakyhmyistään.

Myös BM-tiimin kyhmyniskat ottavat nämä harjoitteet talteen, kokeileppa siis sinäkin!

Mielestämme ihonhoito on osa kokonaisvaltaista hyvinvointia. Tämän takia olemme ryhtyneet yhteistyöhön Efector Oy – Elina Pihlajamäen kanssa. Hän tuottaa ihon ja kehon hyvinvointi videoita meille, jotta sinä voit hoitaa ihoasi ja kehoasi laadukkailla ohjeilla.  

Aikaisemmin julkaistut videot

Uusimmat blogitekstit tästä aiheesta