Aikuisiän akne

Aikuisiän akne hoidetaan samaan tapaan kuin nuoruusiän aknea. Aikuisiän akne on yleinen vaiva, joka koskettaa yli 80% väestöstä jossain elämänvaiheessa, joten et ole yksin ongelman kanssa. Usein akneen auttaa hyvät ihonhoitorutiinit, sekä esimerkiksi A-vitamiinivoide. BM-ihonhoitotuotteiden sisältämä sukralfaatti on erinomainen vaikuttava ainesosa aknen hoidossa ja lisäksi BM OptiRetin sisältää A-vitamiinia.

aikuisiän akne

Voiko yli nelikymppiselläkin olla akne?

Mikä neuvoksi, kun keski-iän kynnyksellä alkaa ilmestyä finnejä ja näppyjä aikaisempaa tiuhempaan, vaikka iho on siihen asti ollut aivan normaali.

Aikuisiän akne ei ole harvinainen vaiva. Aknen tai näppylöiden syntyyn aikuisiällä vaikuttavat usein hormonit ja stressi. Myös tietyt ruoka-aineet saattavat vaikuttaa akneen mutta varmaa näyttöä ei ole. Terveelliset elintavat ovat aina hyödyksi mutta ruokavalion ei ole tieteellisesti todettu olevan aknen hoidossa oleellinen asia.

Joskus aikuisiän aknesta kärsivällä saattaa olla taustalla nuoruudessa vaivana ollut akne, mutta ei suinkaan aina. Varsinaista syytä aknen syntyyn ei tiedetä.

Aikuisiän aknesta kärsivät miehiä useammin naiset ja yksi merkittävä syy vaivaan on hormonitasapainon muutokset.

Miten hoidan aknea aikuisiällä?

Aikuisiän aknea hoidetaan periaatteessa samoin kuin nuoruusiänkin aknea. Ihon huolellinen päivittäinen puhdistus on ensiarvoisen tärkeää, jotta ihohuokosia tukkiva rasva, meikki ja muut epäpuhtaudet saadaan iholta pois.

Akneihoa ei kannata hoitaa liian rasvaisilla tai omalle iholle sopimattomilla tuotteilla koska ne saattavat tukkia ihohuokoisia entisestään.

On kuitenkin väärä luulo, ettei akneiho kaipaisi silti kosteutusta. Puhdistetun ihon kosteutus sopivalla, tarpeeksi kevyellä seerumilla ja kosteusvoiteella auttaa ihoa pysymään kunnossa, kunhan se saa hengittää, eikä voide tuki ihohuokosia.

Aikuisiän aknesta kärsivällä ei välttämättä ole rasvainen ihotyyppi. Vaikka kasvoihin ilmestyy näppyjä, iho voi muuten tuntua hyvinkin pintakuivalta.

Muistilista – Näin hoidat aikuisiän aknea

1Puhdista iho huolellisesi päivittäin

2Älä hoida ihoa liian rasvaisilla tuotteilla

3Akneiho kaipaa kuitenkin myös kosteutusta, valitse ihollesi sopiva seerumi ja kosteusvoide

4Älä ylihoida ihoa, vähemmän on enemmän aknen hoidossa

Millä BM-tuotteilla voisin hoitaa aknea?

 

Ihon päivittäinen puhdistus – BM Cleanser with Sucrose

BM Cleanser with Sucrose -puhdistusvoide on hellävarainen akneihon puhdistaja, joka ei ärsytä silmiä. Se puhdistaa kasvoilta sekä meikin että epäpuhtaudet. Puhdistusvoiteen voi huuhdella pois vedellä tai vain pyyhkiä vanulla tai kasvopaperilla, mutta akneihon puhdistuksessa huuhtelu vedellä on suositeltavampaa.

BM-puhdistusvoidetta voi käyttää myös syväpuhdistavana naamiona, mikä on hyväksi akneiholle. Puhdistusvoide levitetään kasvoille muutamaksi minuutiksi ja huuhdellaan sen jälkeen pois.

aikuisiän akne

Puhdistuksen jälkeen – uudistava BM Gel 28 tehoseerumi

Monipuolinen BM Gel 28 tehoseerumi on loistotuote myös akneiholle. Se on todellinen ihon eliksiiri ja sopii sekä rasvaiselle että kuivalle iholle. Tehoseerumi on kevyen geelimäinen ja imeytyy ihoon välittömästi jättämättä rasvaista tunnetta. Seerumia voi käyttää aamuin, illoin kosteusvoiteen alla, mutta rasvaiselle iholle saattaa riittää jopa pelkkä seerumi hoitotuotteeksi, etenkin kesäaikaan. Seerumi on vesipohjainen ja se sisältää ihoa vahvistavaa sukralfaattia. Siinä on kaikki tarpeellinen, mutta ei mitään turhaa, siksi se ei myöskään kuormita ärtynyttä akneihoa.

 

Kosteutus – BM päivävoide

Akneiho mielletään yleensä rasvaiseksi, mutta aina niin ei kuitenkaan ole. Vaikka iho olisi rasvainen, akneihokin tarvitsee päivittäistä kosteutusta. Kosteusvoiteen tulee olla anti-komedogeeninen eli se ei saa tukkia ihohuokosia.

BM-valikoimassa on kosteuttavat, hoitavaa sukralfaattia sisältävät päivävoiteet sekä normaalille ja sekaiholle että kuivalle iholle. Oma ihotyyppi määrittelee juuri käyttäjälleen sopivimman kosteusvoiteen.

Lisätehoa A-vitamiinista – BM OptiRetin

Aknea on hoidettu perinteisesti ja menestyksekkäästi A-vitamiinipohjaisilla voiteilla. A-vitamiini hillitsee ihon talineritystä ja uudistaa ihoa.

BM OptiRetin on A-vitamiinia sisältävä voide, joka on erinomainen akneiholle. BM OptiRetiniä voi käyttää myös päivävoiteena, mutta suosittelemme sitä akneiholle ensisijaisesti yövoiteeksi. OptiRetinissä on kahta A-vitamiinin esiastetta ja squalane-voidepohja. Squalane on todettu erinomaiseksi mm. ruusufinnin ja aknen hoidossa, sillä se hillitsee ihon tulehdusta ja rauhoittaa ärsytystä. Se ei myöskään tuki ihohuokosia.

Muista myös:

Hyvä ja säännöllinen puhdistus ja kosteutus akneen sopivalla voiteella riittävät usein aknen kotihoitoon. On tärkeää kuitenkin muistaa että ihoa ei saa ylihoitaa, sillä se usein pahentaa aknea. Jos kotikonstit eivät kuitenkaan tuota toivottua tulosta tai akne on vaikea, on hyvä kysyä neuvoa ihotauteihin erikoistuneelta lääkäriltä.

Muistilista – aikuisiän aknen hoito BM-tuotteilla:

1Puhdistus: BM Cleanser with Sucrose -puhdistusvoide (myös syväpuhdistukseen)

2Kosteutus: BM Gel 28 tehoseerumi + BM päivävoide

3Tehohoito: BM OptiRetin A-vitamiinivoide (yöksi)

Tilaa
BM-ihonhoitotuotteiden
oma uutiskirje:


Saat heti -10% alekoodin ja ajankohtaista tietoa tuotteista ja tarjouksista!
Lähetämme uutiskirjeitä tarjouksien ja uutisten yhteydessä keskimäärin joka toinen viikko.
Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt meidän tietosuoja ja rekisteriselosteen


Uusimmat blogi tekstit tästä aiheesta

Kokonaisvaltaista hyvinvointia Elinan opeilla

Kokonaisvaltaista hyvinvointia Elinan opeilla

Kokonaisvaltaista hyvinvointia Elinan opeilla Meidän olisi äärimmäisen tärkeää oivaltaa miten hyvinvointimme koostuu isosta kokonaisuudesta. Esteettinen hyvinvointimme on liitoksissa myös mielemme...