Kuinka säilyttää ihon kimmoisuus ja miksi se on tärkeää?

Ihon kimmoisuus on sekä ihon terveyden, että ulkonäön kannalta tärkeää. Ihomme koostuu tukikudoksista, soluväliaineesta sekä ihosoluista, jotka muodostavat ihon rakenteen. Ikääntyminen, elintavat, ihonhoitotottumukset sekä perinnölliset tekijät vaikuttavat ihon kimmoisuuteen ja joustavuuteen. Kimmoisa iho on hyvinvoiva, kosteutettu ja se toimii osana kehon puolustusjärjestelmää.

Ihon kimmoisuus
Noin 25 ikävuoden jälkeen kollageenin ja elastiinin tuotanto vähenee pikkuhiljaa, jolloin iho menettää joustavuutta ja siihen syntyy helpommin ikääntymisen näkyviä merkkejä, kuten juonteita.

Kimmoisa iho on nuorekkuuden merkki

Kimmoisaa ihoa pidetään hyvinvoinnin ja nuoruuden merkkinä, jonka vuoksi ihohoitotuotteista haetaan ihon ulkonäköön ja hyvinvointiin vaikuttavia raaka-aineita. Ihon joustavuudella on merkittävä rooli myös ihon suojamuurin kannalta, sillä ihon suojabarriäärin tulee olla vahva ja ihon pinnan ehjä, jotta se voi suojata meitä ulkoisilta haittatekijöiltä. Lisäksi joustava iho palautuu nopeammin ja se kestää rasitetta paremmin. BM-ihonhoitosarjan tuotteissa on käytetty tehoraaka-aineita, joilla voidaan sekä ennaltaehkäistä ihon elastisuuden vähenemistä, että lisätä ihon kimmoisuutta.

Kimmoisuus liittyy oleellisesti ihossa oleviin tukikudoksiin, joita ovat kollageeni- ja elastiinisäikeet. Noin 25 ikävuoden jälkeen kollageenin ja elastiinin tuotanto vähenee pikkuhiljaa, jolloin iho menettää joustavuutta ja siihen syntyy helpommin ikääntymisen näkyviä merkkejä, kuten juonteita. Soluväliaine on ihon tukikudoksien ohella tärkeässä roolissa ihon kimmoisuutta ajatellen. Soluväliaine sisältää muun muassa hyaluronihappoa, joka täyttää ihoa ja pitää sen kosteutettuna. Hyaluronihapon määrä elimistössä vähenee ikääntyessä, sekä mahdollisten haitallisten elintapojen, kuten tupakoinnin ja liiallisen auringonoton seurauksena.

Tiesitkö?

BM OptiRetinin ihoa aktivoivien retinoidien avulla voidaan ennaltaehkäistä ihon veltostumista sekä muita ikääntymisen merkkejä, jotka ovat yhteydessä ihon kimmoisuuden vähenemiseen.

Lisää ihon kimmoisuutta näillä raaka-aineilla

Ihon elastisuuden kannalta oleellisimpia kosmetiikassa käytettyjä raaka-aineita ovat ihoa aktivoivat retinoidit, peptidit sekä ihon kosteuteen vaikuttavat raaka-aineet, kuten humektantit ja niasiiniamidi.

 

Aktiiviraaka-aineilla, kuten retinoideilla on kyky nopeuttaa ihon uusiutumista, tukea kollageenin ja elastiinin tuotantoa sekä parantaa ihon tekstuuria ja sävyä. BM-tuotteista OptiRetin kasvovoide on erityisen tehokas ihoa aktivoiva hoitotuote, sillä se sisältää retinyylipalmitaattia ja retinyyliasetaattia, jotka ovat iholle hellävaraisia, mutta tehokkaita retinoideja. Näiden ihoa aktivoivien retinoidien avulla voidaan ennaltaehkäistä ihon veltostumista sekä muita ikääntymisen merkkejä, jotka ovat yhteydessä ihon kimmoisuuden vähenemiseen. Retinoidit nopeuttavat myös ihosolujen uusiutumista. OptiRetin voiteeseen on lisätty kosteutta sitovia humektantteja, jotka pitävät ihon kosteutettuna ja kimmoisana. Kosteutettuna iho on joustavampi, eikä siinä tunnu kiristelyä tai muuta epämukavaa tunnetta. Erityisesti talviaikaan on oleellista huolehtia ihon riittävästä kosteutuksesta.

Ylläpidä ihon kiimmoisuutta näillä tehoaineilla

Retinoidit – BM OptiRetin
Niasiiniamidi – Anti-Stress Päivävoide ja Seerumi
Peptidit – Anti-Stress Päivävoide

Kokeile peptidejä

Retinoidien ohella myös peptidit ovat erinomaisia raaka-aineita erityisesti anti-age tuotteissa, kun halutaan ylläpitää ihon kimmoisuutta ja ennaltaehkäistä ikääntymisen merkkejä. Peptidit ovat aminohapoista koostuvia kosmetiikan raaka-aineita, joilla voidaan vaikuttaa ihon ulkonäköön tehokkaasti, sillä aminohapot toimivat proteiinien rakennusaineina. Peptidit tukevat ihon kollageenin ja elastiinin muodostusta sekä vahvistavat ihoa. BM Anti-Stress päivävoide sisältää peptidiyhdisteen, joka ylläpitää ihon kimmoisuutta.

 

BM-sarjan Anti-Stress päivävoide sekä seerumi sisältävät molemmat niasiiniamidia, joka on monipuolisuutensa vuoksi erinomainen raaka-aine, kun halutaan ylläpitää ihon kimmoisuutta ja yleistä hyvinvointia. Se tasapainottaa, tasoittaa ihon sävyä sekä lisää ihon kosteuspitoisuutta. Niasiiniamidi vaikuttaa ihon kimmoisuuteen myös sen kollageenin muodostusta tukevien ominaisuuksien vuoksi.

 

Ihon kimmoisuutta ajatellen on tärkeää, että ihonhoito on säännöllistä ja että käytössäsi ovat tuotteet, joiden raaka-aineet vaikuttavat tutkitusti ihon joustavuuteen ja kosteuteen. Ihon säännöllisellä hoidolla voidaan ehkäistä ihon kuivumista, sekä hidastaa ikääntymisen merkkejä. BM-sarja tarjoaa tehokkaiden tuotteiden ja raaka-aineiden ohella hajusteettomia ja aidosti ihoa hoitavia tuotteita, jotka toimivat optimaalisesti suomalaiselle iholle.

bm anti stress

Uusimmat blogitekstit tästä aiheesta

Trendi: Ihonhoidon minimalismi

Trendi: Ihonhoidon minimalismi

Trendi: Ihonhoidon minimalismiIhonhoidon minimalismi on ihonhoitotrendi, joka yksinkertaistaa ihonhoitorutiiniin ja keskittyy ihonhoidon peruspilareihin. Tämä voi olla hyödyllistä, jos sinulla on...

Miesten ihonhoito

Miesten ihonhoito

Miesten ihonhoitoMiesten tulisi yhtä lailla hoitaa ihoaan kuin naisten jotta iho pysyy terveenä ja hyvinvoivana. Iho on ihmisen suurin elin ja se suojaa meitä ulkoisilta tekijöiltä kuten...