Stressin näkyvät vaikutukset iholla ja niiden hoito BM Anti-Stress Day Cream päivävoiteella

Stressi on läsnä arjessamme ja sen vaikutukset terveyteen ovat kiistattomia. Moni tunnistaa stressin fyysiset oireet, mutta ei tule ajatelleeksi, että stressi näkyy myös kasvojen iholla. Ihon punoitus, kutina, kuivuus ja korostuneet ikääntymiset merkit ovat tyypillisiä stressin aiheuttamia iho-oireita. Nämä oireet ja ihomuutokset ovat seurausta muun muassa stressihormoneista, joita ovat kortisoli ja adrenaliini. Kortisoli hidastaa ihon luonnollisia toimintoja, kun taas adrenaliini saa ihon punoittamaan.

Sisäisten stressitekijöiden lisäksi, myös monet ulkoiset tekijät vaikuttavat stressaantuneeseen ihoon. Kylmä ilmasto ja kuiva sisäilma pahentavat usein stressin aiheuttamia iho-oireita. Myös epäsopivat ihonhoitotuotteet voivat ylläpitää stressin aiheuttamia oireita, kuten kuivuutta ja ihon punoitusta. Erityisesti stressaantuneen ihon hoidossa on tärkeää oikeanlainen ihonhoito ja tuotteet, sillä monet stressin aiheuttamista ihomuutoksista ovat eteneviä. Pitkään jatkunut stressi voi laukaista pahimmillaan ihosairauksia, kuten aknea ja ruusufinniä, jos niihin on geneettinen alttius.

Muutokset ihon ulkonäössä ja hyvinvoinnissa voivat vaikuttaa jopa itse stressiin, sillä iho-ongelmat aiheuttavat monilla ahdistusta ja huolta.

Ihon hyvinvointi ja siitä huolehtiminen on tärkeää, sillä iholla on monia merkittäviä fysiologisia tehtäviä, kuten suojata meitä ilmanvaihteluiden vaikutuksilta, mikrobeilta ja viestiä ulkoapäin tulevista asioista. Ihon ulkonäöllä on vaikutusta myös itsetuntoomme ja minäkuvaan. Muutokset ihon ulkonäössä ja hyvinvoinnissa voivat vaikuttaa jopa itse stressiin, sillä iho-ongelmat aiheuttavat monilla ahdistusta ja huolta. Ihon kosmeettisella hoidolla voi siis olla positiivinen vaikutus myös itse stressiin, jos sen taustalla on huoli iho-ongelmista ja iho-oireiden pahenemisesta.

BM Anti-Stress Day Cream

Kotimainen BM CosmeCeuticals on kehittänyt markkinoille ainutlaatuisen Anti- Stress Day Cream päivävoiteen, jonka tehokkaat raaka-aineet, kuten patentoitu Anti-Stress ainesosa auttavat palauttamaan stressaantuneen ihon sen luonnolliseen tilaan. Anti-Stress päivävoide sekä hoitaa, että ennaltaehkäisee kokonaisvaltaisesti stressin aiheuttamia ihomuutoksia, kuten ihon punoitusta, herkkyyttä, kutinaa, epäpuhtauksia, sameutta, ikääntymisen merkkejä sekä ihon kuivuutta.

Ihon kosteutus BM Anti-Stress Day Cream päivävoiteella

BM Anti-Stress Day Cream päivävoide sopii erinomaisesti kuivalle iholle, sillä se sisältää sekä kosteutta sitovia, että ihoa pehmentäviä raaka-aineita. Päivävoiteessa on otettu huomioon, että stressaantunut iho tarvitsee sekä vesikosteutta, että lipidejä tukemaan ihan luonnollista toimintaa ja pitämään se kosteutettuna. Kun iho on stressitilassa, sen kosteudensitomiskyky on usein heikentynyt, jolloin kosteutta tulee saada ulkoapäin. Anti-Stress Day Cream päivävoide sisältää ainutlaatuista tryffeliuutetta, ksylitolia, hyaluronihappoa ja glyseriiniä, jotka sitovat tehokkaasti vesikosteutta ihoon.

 

Normaalisti ihon suojabarriääri koostuu muun muassa erilaisista lipideistä, joiden tarkoitus on estää kosteutta haihtumasta iholta sekä suojata ihoa kylmältä ja erilaisilta mikrobeilta. Ihon pintakerros eli epidermis toimii suojabarriäärinä ja on osa ihon vastustuskykyä.  Erityisesti kylmä ilmasto aiheuttaa ihon pinnan kuivumista, jolloin sen suojabarriääri heikkenee ja iholta pääsee haihtumaan enemmän kosteutta. BM Anti-Stress Day Cream päivävoide sisältää runsaasti ihon suojabarriääriä vahvistavia emollientteja ja okklussiiveja eli ihoa pehmentäviä lipidejä, jotka estävät kosteutta haihtumasta iholta. Auringonkukkaöljy, shea ja puolukansiemenöljy pehmentävät ihoa ja tuovat iholle sen tarvitsemia rasvahappoja. Anti-Stress Day Cream päivävoide sisältää lisäksi skvalaania, joka on erinomainen ihoa pehmentävä öljy, sillä sitä on ihossa luonnostaan, eikä se näin ollen aiheuta ihohuokosten tukkeutumista.

Samean ja elottoman ihon hoito BM Anti-Stress Day Cream päivävoiteella

Kuivuuden lisäksi stressaantunut iho on usein samea ja siitä puuttuu hyvinvoivan ihon hehku. BM Anti-Stress Day Cream päivävoide sisältää merkittävän määrän ihonhoidon superraaka-ainetta niasiiniamidia, joka silminnähden heleyttää, kirkastaa ja tekee ihon sävystä tasaisemman. Niasiiniamidi vähentää lisäksi ryppyjen näkyvyyttä sekä ihon liikapigmentaatiota eli maksaläiskiä. Niasiiniamidi edesauttaa ihon suojabarriäärin toimintaa sekä rauhoittaa näkyvästi tulehtunutta ihoa. BM Anti-Stress Day Cream päivävoide sisältää runsaasti ihon punoitusta ja kuumotusta hillitseviä raaka-aineita. Suomalainen ylellinen tryffeliuute vähentää tehokkaasti ihon punoitusta ja ärsytystä. Antioksidanttirikas ja runsaasti E-vitamiinia sisältävä puolukansiemenöljy kirkastaa ja tasoittaa ihon sävyä. Patentoitu Anti-Stress ainesosa lievittää kokonaisvaltaisesti stressin vaikutuksia iholla.

Ikääntymisen merkkien hoito ja ennaltaehkäisy BM Anti-Stress Day Cream päivävoiteella

Pitkittynyt tai pitkään jatkunut stressi aiheuttaa usein näkyviä ikääntymisen merkkejä, kuten ryppyjen ja juonteiden syvenemistä. Tämä johtuu siitä, että stressin aikana ihon uusiutuminen hidastuu ja kollageenin tuotanto heikkenee. Kollageeni on tukikudosta, joka pitää ihon elastisena ja kimmoisana.  Myös ihon kosteuspitoisuus voi laskea, joka lisää juonteiden näkyvyyttä. BM Anti-Stress Day Cream päivävoiteen sisältämä peptidiyhdiste stimuloi kollageenin tuotantoa ja vähentää näkyviä ikääntymisen merkkejä. Patentoitu Anti-Stress ainesosa tasapainottaa ihon kortisolintuotantoa. Lisääntynyt kortisolin tuotanto hidastaa ihon toimintoja ja aiheuttaa ihon ennenaikaista ikääntymistä. Niasiiniamidi tasoittaa ihon pintaa, jolloin juonteet näkyvät vähemmän. BM Anti-Stress Day Cream päivävoiteella voidaan sekä hoitaa että ennaltaehkäistä stressin aiheuttamia ikääntymisen merkkejä kasvojen iholla.

Epäpuhtauksien ja tulehtuneen ihon rauhoittaminen BM Anti-Stress Day Cream päivävoiteella

Stressihormoni kortisoli voi aiheuttaa ikääntymisen merkkien lisäksi myös epäpuhtauksia ja laukaista jopa aknen, jos siihen on perinnöllinen alttius. Epäpuhtauksien hoito vaatii pitkäjänteisyyttä sekä oikeanlaiset ihonhoitotuotteet. BM Anti-Stress Day Cream päivävoiteen Patentoitu Anti-Stress ainesosa vähentää ihon kortisolintuotantoa. Lisääntyneellä kortisolin tuotannolla on todettu yhteys ihon epäpuhtauksiin ja finneihin. Niasiiniamidi rauhoittaa tulehtunutta ja epäpuhdasta ihoa. Rosmariini hillitsee epäpuhtauksien määrää iholla sekä toimii antioksidanttina. BM Anti-Stress Day Cream päivävoide on vesipohjainen, eikä se sisällä ihohuokosia tukkivia raaka-aineita, joten se sopii myös epäpuhtaalle ja rasvoittuvalle iholle.

BM Anti-Stress Day Cream päivävoiteen Patentoitu Anti-Stress ainesosa vähentää ihon kortisolintuotantoa. Lisääntyneellä kortisolin tuotannolla on todettu yhteys ihon epäpuhtauksiin ja finneihin.

Herkän ja ärtyvän ihon hoito BM Anti-Stress Day Cream päivävoiteella

Muun muassa stressihormonien kortisolin ja adrenaliinin vuoksi, stressaantunut iho on usein herkkä ja reagoi erilaisiin ärsykkeisiin normaalia enemmän. BM Anti-Stress Day Cream päivävoide on erinomainen valinta herkälle iholle, sillä se ei sisällä ihoa ärsyttäviä tai herkistäviä raaka-aineita, kuten keinotekoisia hajusteita tai väriaineita. Kotimainen tryffeliuute, rosmariini ja niasiiniamidi rauhoittavat, hellivät ja tasapainottavat herkkää ihoa. Antioksidanttirikas puolukansiemenöljy pehmentää ja suojaa ihoa ulkoisilta stressitekijöiltä. Lisäksi puolukansiemenöljyn sisältämä E-vitamiini vahvistaa ihon luonnollista suojabarriääriä.

Ihon suojaaminen päivän aikana BM Anti-Stress Day Cream päivävoiteella

Sisäisten stressitekijöiden lisäksi monilla ulkoisilla tekijöillä on vaikutusta ihon hyvinvointiin. Esimerkiksi sääolosuhteet ja niiden vaihtelu voivat lisätä stressin aiheuttamia iho-oireita. Ihon suojaaminen päivän aikana on tärkeää, sillä sen avulla voidaan minimoida esimerkiksi ilmaston ja auringon haitat iholle. BM Anti-Stress Day Cream päivävoide on tehokkaasti ihoa suojaava, sillä se sisältää UV-suojan 20, joka suojaa ihoa aurinkovaurioilta sekä palamiselta. Puolukansiemenöljyn sisältämä E-vitamiini hellii stressaantunutta ihoa ja tuo sille sen tarvitsemia tärkeitä rasvahappoja. Antioksidantit, kuten niasiiniamidi antavat suojaa vapaiden radikaalien aiheuttamien ihovaurioiden syntymiseltä. BM Anti-Stress Day Cream päivävoiteen sisältämät lipidit, kuten  auringonkukkaöljy, shea ja skavalaani muodostavat ihon pinnalle kalvon, joka estää kosteutta haihtumasta iholta päivän mittaan.

Tilaa
BM-ihonhoitotuotteiden
oma uutiskirje:

Lähetämme uutiskirjeitä tarjouksien ja uutisten yhteydessä keskimäärin joka toinen viikko.
Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt meidän tietosuoja ja rekisteriselosteen


Lue lisää

Talvi-ihon haasteet ja niiden hoitaminen BM-sarjan tuotteilla

Talvi-ihon haasteet ja niiden hoitaminen BM-sarjan tuotteilla

Ilmastolla ja sääolosuhteilla on merkittävä vaikutus ihon hyvinvointiin ja erityisesti kasvojen iho on altis erilaisille ulkoisille ärsykkeille, kuten lämpötilanvaihteluille. Suomen kylmä talvi ja ilmasto aiheuttavat useimmille meistä muutoksia ihon kuntoon,...

Kuinka säilyttää ihon kimmoisuus ja miksi se on tärkeää?

Kuinka säilyttää ihon kimmoisuus ja miksi se on tärkeää?

Kuinka säilyttää ihon kimmoisuus ja miksi se on tärkeää?Ihon kimmoisuus on sekä ihon terveyden, että ulkonäön kannalta tärkeää. Ihomme koostuu tukikudoksista, soluväliaineesta sekä ihosoluista, jotka muodostavat ihon rakenteen. Ikääntyminen, elintavat,...

Kokonaisvaltaista hyvinvointia Elinan opeilla

Kokonaisvaltaista hyvinvointia Elinan opeilla

Kokonaisvaltaista hyvinvointia Elinan opeilla Meidän olisi äärimmäisen tärkeää oivaltaa miten hyvinvointimme koostuu isosta kokonaisuudesta. Esteettinen hyvinvointimme on liitoksissa myös mielemme hyvinvointiin. Juuri siksi on tärkeää voida hyvin, jotta ihokin voisi...