Valitse sivu

Tuoksuherkkyys

Tuoksuherkkyys on yleinen ongelma ja vaivaa monia.

Allergia-, Iho- ja Astmaliitto teki suomalaisille suunnatun tutkimuksen tuoksuherkkyydestä.

Tutkimus paljasti: tuoksuherkkien oireet ovat todellisia. Ennen tuoksuherkkyyttä ei pidetty todellisena, vaan se luokiteltiin lähinnä psyykkiseksi. Nykylääketiede tunnistaa sen elimelliseksi vaivaksi, joka vaikuttaa myös elämänlaatuun.

Mitä tuoksuherkkyys tarkoittaa?

Tuoksuherkät reagoivat hajuihin ja tuoksuihin poikkeavasti. Heidän hajuaistinsa ei ole sen herkempi kuin muillakaan. Sitä vastoin heiltä puuttuu tuoksuihin tottumisominaisuus. Tuoksuherkkyys on eri asia kuin hajusteallergia.

Tutkimus paljasti, että peräti noin 1/3 oireilee joskus tuoksujen vuoksi. Näistä hieman alle kolmannes on voimakkaasti tuoksuherkkä. Se tarkoittaa, että tuoksuherkkyys hankaloittaa noin 500.000 suomalaisen elämää.

Naiset kärsivät tuoksuherkkyydestä miehiä enemmän. Voimakkaasti tuoksuherkkiä löytyi eniten 60-69 -vuotiaiden ryhmästä. Nuoret aikuiset, 18-29 -vuotiaat, kärsivät tuoksuherkkyydestä vähiten.

Oireet

Tuoksuherkkyyden oireita ovat mm. nuha, yskä, hengenahdistus, iho- ja silmäoireet, nenän kutina, kurkun karheus ja huimaus.

Tuoksuttomia tuotteita

Jotta tuoksuherkkyys ei ainakaan pahenisi, kannattaa suosia mm. tuoksuttomia kosmetiikkatuotteita.

BM-ihonhoitosarjan tuotteet ovat hajusteettomia, lukuunottamatta BM OptiRetin A-vitamiinivoidetta, joka sisältää mietoja voiteen ominaishajua tasapainottavia hajusteita.

Tutustu tuotteisiin

BM Gel 28 Tehoseerumi – 30ml

(18 tuotearviota)

50,00

BM Night Cream – 50ml

(6 tuotearviota)

50,00

BM Cleanser with Sucrose – 100ml

(6 tuotearviota)

20,00

Lue lisää

Aikuisiän akne

Aikuisiän akne

Aikuisiän akne hoidetaan samaan tapaan kuin nuoruusiän aknea. Aikuisiän akne on yleinen vaiva,...