Valitse sivu

Couperosa iho

Couperosassa ihon pintaverisuonet ovat laajentuneet, mikä aiheuttaa punoitusta kasvoissa, joko kauttaaltaan tai vain paikoitellen. Couperosa on usein erityisesti kuivan ja ohuen ihotyypin vaiva, mutta sitä esiintyy myös muilla ihotyypeillä. Couperosa iho tuntuu kireältä ja polttelevalta. Tyypillisesti couperosa ilmaantuu 30-50 vuoden ikäisillä. Myös ulko- ja sisäilman lämmönvaihtelut, saunominen sekä liian voimakkaat hoitotuotteet saattavat pahentaa couperosa ihon oireita. Toimivilla ihonhoitotuotteilla couperosan oireita voi lieventää.

Couperosa ihon hoito

Ikävä kyllä couperosaa ei pysty kokonaan parantamaan ja couperosa ihon hoito voi tuntua hankalalta, mutta hyvän ihonhoidon turvin oireita voi lievittää. Tärkeintä couperosa ihon hoidossa on kokonaisvaltainen hellävaraisuus ja miedot hoitotuotteet. Liian voimakkaat hoitotuotteet ja hankaus saattavat ärsyttää ihoa entisestään ja lisätä ihon punoitusta. Myöskään mekaaniset kuorinnat tai voimakkaat ainesosat ihonhoitotuotteissa eivät ole couperosa iholle suositeltavia.

Couperosa ihoa kannattaa suojata hyvin sekä kuumuudelta että pakkaselta ja viimalta. Ihoa kannattaa myös suojata auringolta, sillä jo valmiiksi ohut iho vaurioituu helpommin, jolloin couperosa voi pahentua. Stressiä tulisi myös parhaan kyvyn mukaan välttää. Lisäksi hyviä elintapoja ei voi kyllin korostaa, ne tukevat ihonhoitoa. Vältä siis kahvia, tupakkaa ja alkoholijuomia.

BM tuotteet auttavat couperosa ihoa

BM-ihonhoitosarja sopii erinomaisesti couperosaiholle, koska se on hellävarainen, hajusteeton ja sisältää ihoa vahvistavaa ja suojaavaa sukralfaattia. Sukralfaatti on lääkemolekyyli, jota on alunperin käytetty vatsahaavan hoidossa suojaavana ainesosana. Sukralfaatti vahvistaa ihon rakennetta, jolloin pintaverisuonet eivät ole niin selvästi näkyvissä. Sukralfaattia on kaikissa BM-sarjan voiteissa, myös hellävaraisessa puhdistusvoiteessamme. BM-ihonhoitotuotteilla hoidat ja rauhoitat herkkää couperosaihoa hellävaraisesti ja turvallisesti aamuin illoin.

Nämä BM-tuotteet sisältävät ohutta couperosa ihoa vahvistavaa sukralfaattia

  • BM Cleanser with Sucrose – puhdistaa ihon hellävaraisesti ilman hankausta
  • BM Night Cream – hoitaa ja rauhoittaa couperosa ihoa. Ravitsee ihoa öisin silloin kun ihon luonnollinen uusiutuminen on vilkkaimmillaan
  • BM Day Cream Dry Skin – Kuivan ihon päivävoide vahvistaa ja rauhoittaa ohutta couperosa ihoa.
  • BM Day Cream Normal/Combination Skin – Normaali-sekaihon päivävoide vahvistaa ja rauhoittaa ohutta couperosa ihoa
  • BM Gel 28 tehoseerumi – Sisältää eniten vaikuttavaa ja ihoa vahvistavaa tehoaineitta sukralfaattia. Se sopii erinomaisesti tukemaan muiden BM -tuotteiden vaikutusta. Tehoseerumi sopii koko kasvoille, kaulalle, dekolteelle ja myös silmänympärysiholle.

Muistilista – Couperosa ihon hoito

  1. Suojaa ihoa auringolta ja pakkaselta, vältä hyvin mausteista ruokaa ja alkoholia
  2. Hoida hellävaroen miedoilla ihonhoitotuotteilla
  3. Vältä mekaanista kuorintaa, hankausta ja voimakkaita tuotteita
  4. Pysyttele tuotteissa jotka sopivat ihollesi, älä vaihda tuotteita jatkuvasti.
  5. BM-tuotteet sopivat couperosa iholle erinomaisesti, sillä ne ovat hellävaraisia ja vahvistavat ihon pintakerrosta