Couperosaihon hoito BM-tuotteilla

Couperosaihon hoito kannattaa aloittaa hellävaroen meidoilla ihonhoitotuotteilla. Tyypillisesti couperosa alkaaa oireilla kasvojen iholla 30-50 vuotiaana. BM-tuotteet  sisältävät sukralfaattia joka vahvistaa ihoa, jolloin couperosan näkyvät merkit vähenevät.

Mikä couperosa?

Moni suomalainen nainen kärsii couperosaan taipuvaisesta ihosta, sillä suomalainen iho on usein ohut ja herkkä. Couperosa tarkoittaa ihon tilaa, jossa sen hiusverisuonet ovat laajentuneet tai katkeilleet paikoitellen ja aiheuttavat punoitusta kasvoissa. Couperosaan voi olla perinnöllinen alttius, mutta myös esimerkiksi UV-säteily tai ihon paleltuminen voivat laukaista sen. Couperosa ilmenee useimmiten punoituksena poskipäissä, nenässä tai nenänpielissä. Iho voi myös lehahdella punoittavaksi ja tuntua kiristävältä, polttelevalta tai kuivalta.

Tyypillisesti couperosa alkaa oireilla kasvojen iholla 30 – 50-vuotiaana, mutta myös nuoremmat saattavat kärsiä siitä. Hoitamattomana se voi kehittyä ruusufinniksi, jolloin iholle voi ilmaantua myös märkänäppyjä. Tällöin käynti ihotauteihin erikoistuneella lääkärillä kannattaa.  Auringon lisäksi myös lämpötilan vaihtelut, mausteinen tai tulinen ruoka, alkoholi, tunnekuohut tai saunominen voivat aiheuttaa ihon lehahtelua ja provosoida punoitusta.

Miten hoidan couperosaihoa?

Couperosaihoa kannattaa hoitaa hellävaroen miedoilla kasvotuotteilla. Kaikenlaista mekaanista ärsytystä kuten voimakkaita kuorintoja ja hoitoja on järkevää välttää. Voimakkaat hoitotuotteet, hajusteet ja hankaus saattavat ärsyttää herkkää ja punoittavaa ihoa entisestään. Ihon suojaaminen pakkaselta ja auringolta on myös todella tärkeää, sillä sekä pakkanen että UV-säteily provosoivat couperosaa.

Couperosaihoisen kannattaa pitäytyä voiteissa, jotka sopivat omalle iholle, eikä kokeilla jatkuvasti uutuuksia ja erilaisia tehotuotteita. Muutama sopivaksi todettu ja hellävarainen tuote riittää.

l

Muistilista – Couperosaihon hoito

1Suojaa ihoa auringolta ja pakkaselta, vältä hyvin mausteista ruokaa ja alkoholia

2Hoida hellävaroen miedoilla ihonhoitotuotteilla

3Vältä mekaanista kuorintaa, hankausta ja voimakkaita tuotteita

4Pysyttele tuotteissa jotka sopivat ihollesi, älä vaihda tuotteita jatkuvasti.

Millä BM-voiteilla hoitaisin couperosaa?

Couperosaiholle suosittelemme BM sukralfaattituotteita.

BM-voiteiden teho perustuu lääkemolekyyli sukralfaattiin, joka vahvistaa ihon rakennetta. Ihon vahvistumisen myötä pinta- ja hiusverisuonet eivät ole enää niin selvästi näkyvissä.

BM-voiteiden koostumus on pehmeä ja ne imeytyvät ihoon nopeasti. Sarjassa on omat päivävoiteensa normaalille ja sekaiholle sekä kuivalle iholle. Päivävoidetta täyteläisempi BM-yövoide sopii kaikille ihotyypeille.

Tehohoitoa antaa tarvittaessa BM Gel 28 tehoseerumi, jossa on ihoa vahvistavan sukralfaatin lisäksi vain neljä muuta ainesosaa. Sitä voi käyttää aamuin, illoin kosteusvoiteen alla.

 

Entä ihon syväpuhdistus, jos rakeiset kuorintavoiteet ja kosmetologin mekaaniset puhdistukset ovat poissa laskuista?

BM puhdistusvoide on todellinen couperosaihon aarre. Sen voi perinteisen vedellä huuhtelemisen sijaan myös pyyhkiä pois esim. vanulapuilla tai pehmeällä pyyhkeellä. Couperosaihoa pyyhittäessä kannattaa kuitenkin muistaa hellävaraisuus!

BM puhdistusvoidetta voi käyttää myös syväpuhdistavana naamiona, mikä on suuri etu herkästä ja couperosaihosta kärsivälle. Ei mekaanista, kuorivaa hankausta vaan iho syväpuhdistuu hellävaraisesti 3-5 minuutin naamiolla, jonka voit halutessasi pyyhkiä tai huuhdella pois, tai jättää yöksi vaikuttamaan.

Couperosan hoidossa vähemmän on enemmän – siinä apunasi on turvallinen, tutkittu ja tuoksuton BM!

l

Muistilista -Couperosaihon hoito BM-tuotteilla:

  1Puhdistus: BM Cleanser with Sucrose -puhdistusvoide

  2Päivällä: BM Day Cream Päivävoide (normaali/seka-, ja kuivalle iholle)

  3Yöllä: BM Night Cream Yövoide

  Lisäksi tarvittaessa

  1Tehohoitoa: BM Gel 28 tehoseerumi

  2Syväpuhdistus: BM Cleanser with Sucrose -puhdistusvoide

  Lue lisää