Valitse sivu

Miesten ihonhoito

Miesten tulisi yhtä lailla hoitaa ihoaan kuin naisten jotta iho pysyy terveenä ja hyvinvoivana. Iho on ihmisen suurin elin ja se suojaa meitä ulkoisilta tekijöiltä kuten ilmansaasteilta ja epäpuhtauksilta.

Miesten iho on yleensä paksumpi ja rasvaisempi kuin naisten iho. Tämä johtuu siitä, että miehillä on enemmän talirauhasia. Miesten iho on myös altis tulehduksille, kuten aknelle. Myös kuiva ja jopa atooppinen iho saattaa vaivata miehiä.

Miehet voivat pitää ihonhoitorutiininsa yksinkertaisena, mutta muutamia tärkeitä asioita on hyvä muistaa.

miesten_ihonhoito

1

Puhdista iho säännöllisesti

Puhdistamalla ihon säännöllisesti ylläpidät ihosi hyvinvointia. Puhdistaessa ihosi, poistat iholta epäpuhtaudet, kuten hien, lian sekä ilmansaasteet, jotka voivat tukkia ihohuokosia ja aiheuttaa iho-ongelmia. Miehet voivat käyttää miehille tarkoitettua puhdistusainetta tai esimerkiksi hajusteettomia tuotteita.

 

2

Kosteuta iho

Kosteusvoide suojaa ihoa ja kosteutettu iho on näyttää terveeltä ja on kimmoisampi. Tähän kannattaa valita omalle ihotyypille sopiva voide.

 

3

Käytä halutessasi seerumia

Seerumi on tärkeä osa ihonhoitorutiinia, koska se sisältää korkean pitoisuuden aktiivisia ainesosia, jotka voivat auttaa vahvistamaan ihon rakennetta ja näin ollen iho pysyy hyvinvoivana. Seerumit ovat yleensä kevyitä ja nopeasti imeytyviä, joten ne eivät tuki ihohuokosia ja ne sopivat useimmille ihotyypeille. Seerumit auttavat myös iho-ongelmien ja ikääntymisen merkkien hoidossa.

 

4

Parranajo

Ihon hoito parranajon jälkeen on tärkeää, jotta iho pysyy terveenä ja ärtymättömänä. Parranajo voi vahingoittaa ihon pintakerrosta, mikä voi johtaa ihon kuivumiseen, punoitukseen ja jopa tulehdukseen. Parranajon jälkeen iholle tulisi levittää kosteusvoidetta ihon kosteuttamiseksi sekä suojakerroksen vahvistamiseksi.

Miehet voivat pitää ihonhoitorutiininsa yksinkertaisena. Tärkeintä on muistaa päivittäinen puhdistus ja kosteutus!

Helppo ihonhoitorutiini kiireiselle miehelle

Aamu:

  • Pese kasvot hellävaraisella puhdistusaineella.
  • Levitä kasvovoide ja mahdollisesti seerumi.
  • Levitä aurinkosuojavoide, jos olet ulkona.

Ilta:

  • Pese kasvot hellävaraisella puhdistusaineella.
  • Levitä yövoide ja seerumi jos iho kaipaa sitä.
miesten ihonhoito

Miehille sopivat BM-ihonhoitotuotteet

BM-tuotteet sopivat miehille siinä missä naisillekin. BM-sukralfaattituotteet ja Anti-Stress tuotteet ovat hajusteettomia ja väriaineettomia, eli ns. unisex tuotteita.

Pääset hyvin alkuun jopa vain kahdella tuotteella. 

  • Cleanser with Sucrose Puhdistusvoide
  • BM Päivävoide kuivalle iholle tai normaali/sekaiholle

Voit halutessasi käyttää päivävoidetta iltaisin yövoiteen sijasta. Mikäli kaipaat kosteuttavampaa ja ihoa ravitsevampaa voidetta, valitse yövoide lisäksi. Voit myös halutessasi lisätä seerumin ihonhoitorutiiniisi.

Uusimmat blogitekstit tästä aiheesta

Kokonaisvaltaista hyvinvointia Elinan opeilla

Kokonaisvaltaista hyvinvointia Elinan opeilla

Kokonaisvaltaista hyvinvointia Elinan opeilla Meidän olisi äärimmäisen tärkeää oivaltaa miten hyvinvointimme koostuu isosta kokonaisuudesta. Esteettinen hyvinvointimme on liitoksissa myös mielemme...